Mitä urheilua harrastaa vai penkkiurheilua

post thumb
Urheilu
by Veera/ on 10 Jul 2024

Mitä urheilua harrastaa vai penkkiurheilua

Hyvä kysymys on se, että mitä urheilua harrastaa vai pitäisikö tyytyä pelkästään penkkiurheiluun. Kumpi näistä kahdesta antaa harrastajalleen enemmän ja onko penkkiurheilu edes mikään laji? Kieltämättä toisinaan penkkiurheilu vie voiton. Syynä on silloin se, että seurattava laji on korkeatasoista ja siitä saa itselleen mukavaa nautintoa. Kaikesta huolimatta on mukava laittaa myös itsensä likoon, vaikkei omassa lajissaan edes kilpaile.

Mitä urheilua harrastaa talvella?

Talvi on tunnetusti hyvä aikaa kaikille talvilajeille kuten hiihdolle, laskettelulle ja lautailulle. Se ei kuitenkaan kerro koko totuutta, sillä on myös joitakin lajeja, joita voi harrastaa olipa talvi tai kesä. Jos katsoo tilannetta myös penkkiurheilijan silmillä niin yllättäen jalkapalloa voi ainakin seurata pitkin talvea ja se on kaiken lisäksi korkeatasoista.

Jalkapallon valioliiga ja mestarien liiga pyörivät pitkin talvea, joten se on hyvä laji myös pelin fanaatikolle. Pelien seuraaminen sekä Mestarien liiga sarjataulukot tuovat aina kesäisen tuulahduksen talven keskelle. Kun nämä loppuvat keväällä, niin sen jälkeen alkaa pyöritä oma kotimainen liigamme.

Joten hikisen hiihtolenkin jälkeen voi suihkun jälkeen rauhassa istahtaa jännittämään, miten jalkapallossa käy. Pelaajilla tuskin on pakkasta kentällä, sillä sen verran etelämpänä maastamme otteluita pelataan.

Mitä urheilua harrastaa halvalla?

Harrastusten maksut ovat viime vuosina nousseet kohtuuttoman korkealle ja yhä useammin joutuu miettimään, mitä urheilua harrastaa halvalla. Jos ostat itsellesi hyvä lenkkarit, voi käydä suhteellisen edullisesti kävelyllä tai juoksemassa. Pari muuta edullista vaihtoehtoa ovat pyöräily sekä talvella luistelua.

Varusteiden oston jälkeen itse lenkkeily on täysin ilmaista, mikäli pääset aina suoraan kotipihalta suksille tai luistimille. Pyöräillä voi talvellakin, joskin se antaa hiukan haastetta, mutta kunto nousee ja jopa pyöräilyn taito kasvaa huomattavasti liukkailla ajellessa.

Jos ihan edullista ajatellaan, niin jumppaaminen kotona on halpaa ja netistä löytyy paljon hyviä ohjeita, miten pääsee vauhtiin. Mutta onko pelkkä harrastaminen itsensä kanssa se, mitä sinä urheilulta haet? Onko sinulle ryhmässä toimiminen se tärkein asia, josta innostut vielä enemmän?

Onko harrastaminen talvella kalliimpaa?

Koska talvella on enemmän haasteita ulkoliikunnan suhteen, niin kalliimmaksi harrastamisen tekee nimenomaan se, että tilojen vuokrat ovat nousseet kalliin sähkön hinnan myötä varsin korkeiksi. Se on sääli, sillä se vaikuttaa huomattavasti ihmisten liikkumiseen. Meitä on monia, joiden mielestä porukassa liikkuminen on huomattavasti mukavampaa kuin yksin.

Välillä tuntuu siltä, että näillä ratkaisuilla meistä tehdään penkkiurheilijoita ja vähät välitetään siitä, voivatko suomalaiset enää liikkua järkevästi vai eivät. Puijon kisat ovat mukavaa seurattavaa, mutta omanlaisensa adrenaliinin saa myös sillä, kun käy kisaamassa itsensä kanssa tai muuten vain liikkumassa aktiivisesti.

Rahapussi kertoo mitä urheilua harrastaa

Monilla on se tilanne, että kukkaro kertoo tarkemmin, mitä urheilua voi harrastaa ja mitä on jätettävä väliin. Välillä tuntuu myös siltä, että hyvin alkanut harrastus on jätettävä pois, koska rahat eivät jostain syystä enää riitä niidenkään laskujen maksamiseen. Sähkölaskut ja muut vievät jo niin paljon rahaa, että sitä ei riitä muualle.

Onkohan kukaan ajatellut, mitä tästä seuraa, kun ihmiset eivät enää voi liikkua? Ei sekään ole halpaa, jos ihmiset istuvat pelkästään kotona, sillä vähitellen useimpien kunto alkaa rapistua ja se näkyy sairaskuluina.

Nyt olisi järkevää, jos sähköyhtiöt voisivat tulla vastaan sillä, että harrastuksia voisi jatkaa entiseen malliin. Ne yhtiöt tuovat voittoa jo niin paljon, että niillä on varaa maksaa korkeita optioita johdolle. Nyt olisi aika purkaa ne ja tehdä palvelus kansallisesti.