SUOMEN MITALIT OLYMPIALAISISSA 2022 ESITTELYSSÄ

post thumb
Talviurheilu
by Veera/ on 22 May 2022

SUOMEN MITALIT OLYMPIALAISISSA 2022 ESITTELYSSÄ

Suomen mitalit olympialaisissa 2022 koostuvat 2 kultamitalista, 2 hopeamitalista sekä 4 pronssista. Suomi saalisti siis lähes 10 mitalia, mitä voi pitää kohtuullisen hyvänä suorituksena. Parhaiten kisat muistetaan varsinkin Suomen jääkiekkomaajoukkueen menestyksestä, sillä se onnistui voittamaan olympiakultaa. Tämä oli historiallinen tapahtuma, sillä koskaan aikaisemmin suomalaiset eivät ole onnistuneet voittamaan jääkiekon olympiakultaa. Aikaisemmin olemme joutuneet tyytymään hopeaan, mutta tällä kertaa suomalaiset onnistuivat voittamaan kirkkaimman mitalin.

SUOMEN MITALIT OLYMPIALAISISSA 2022 HIIHDOSSA

Hiihto oli jääkiekon ohella laji, jossa suomalaiset onnistuivat erityisen hyvin Pekingin olympialaisissa. Mitaleita tuli sekä miesten että naisten puolella, joten suomalainen hiihto voi ja elää hyvin. Iivo Niskanen onnistui voittamaan olympiakultaa 15 kilometrin perinteisen kisassa. Muutoin Niskanen oli erinomaisessa iskussa, sillä hän voitti myös hopeaa miesten parisprintissä.

Suomen mitalit olympialaisissa tulivat myös naisten hiihdosta. Kerttu Niskanen voitti olympiahopeaa 10 kilometrin perinteisellä tyylillä, minkä lisäksi hän voitti pronssia 30 kilometrin vapaassa hiihtotyylissä. Myös Krista Pärnäkoski onnistui voittamaan pronssia, joten menestystä tuli varsin hyvin. Lisäksi naisten jääkiekkojoukkue sijoittui kolmanneksi, joten suomalaisnaiset olivat hyvässä kunnossa olympialaisissa.

PEKINGIN OLYMPIAKISAT OLIVAT MENESTYS

Vaikka suomalaisten mitalit ovat vähentyneet ajan saatossa, Pekingin olympialaisia voi pitää siitä huolimatta menestyksenä. Varsinkin kultamitalit olivat tärkeitä, sillä niiden voittaminen on erittäin vaikeaa. Koska Suomen jääkiekkomaajoukkue onnistui voittamaan ensimmäistä kertaa kultaa, kisat tulevat jäämään suomalaiseen urheiluhistoriaan. On mielenkiintoista nähdä, pystyykö suomalaiset parantamaan seuraavissa talviolympialaisissa.