SUOMEN MITALIT OLYMPIALAISISSA KAUTTA AIKOJEN

post thumb
Talviurheilu
by Veera/ on 17 Jan 2022

SUOMEN MITALIT OLYMPIALAISISSA KAUTTA AIKOJEN

Suomen mitalit olympialaisissa ovat olleet tuttu näky, sillä suomalaiset urheilijat ovat voittaneet mitaleita monien eri vuosikymmenten aikana. Mitaleita on tullut sekä kesä- että talviolympialaisissa, joten olemme saaneet nauttia menestyksestä laajalla rintamalla. Suomi on voittanut mitaleita erityisesti juoksussa, hiihdossa, keihäänheitossa sekä mäkihypyssä. Yhteensä mitaleita on voitettu lähes 500 kappaletta, mikä on huikea määrä näin pienelle maalle.

SUOMEN MITALIT OLYMPIALAISISSA JA MENESTYNEIMMÄT URHEILIJAT

Suomen kaikkien aikojen menestynein urheilija olympialaisissa on Paavo Nurmi, joka niitti menestystä juoksuradoilla erityisesti 1920-luvulla. Nurmi voitti olympialaisissa yhteensä 9 kultamitalia ja 3 hopeaa. Tähän saavutukseen ei ole kyennyt kukaan muu suomalainen urheilija, joten Paavo Nurmi on ollut ykköspaikalla jo 100 vuoden ajan. Tulevaisuudessa tämä saattaa vielä muuttua, mutta vaatii todella paljon urheilijalta, jotta tällainen ennätys voidaan murtaa.

Mäkihyppy on laji, jossa suomalaiset ovat olleet erityisen hyviä. Matti Nykänen hallitsi hyppyrimäkiä 1980-luvulla, jolloin hän onnistui voittamaan 4 kultamitalia olympialaisissa. Kultamitalien lisäksi hän voitti olympiahopeaa Sarajevossa vuonna 1984, joten Nykänen oli kovassa kunnossa 1980-luvulla. Myös suomalaiset hiihtäjät ovat pärjänneet hyvin talviolympialaisissa, sillä maastohiihdossa suomalaiset ovat onnistuneet voittamaan jopa 21 kultamitalia.

SUOMEN URHEILUN TULEVAISUUS OLYMPIALAISSA

Tulevaisuudessa suomalaiset tulevat varmasti pärjäämään hyvin, sillä maassamme tehdään paljon töitä sen eteen, että urheilijat pärjäisivät myös kansainvälisillä näyttämöillä. Hiihto ja mäkihyppy tulevat edelleen olemaan keskeisiä lajeja myös tulevaisuudessa, vaikka varsinkin mäkihypyssä menestys on karttanut suomalaisia viime vuosina. Onkin hienoa päästä taas jännäämään tulevien olympialaisten parissa sitä, miten suomalaiset urheilijat pärjäävät kisoissa.